::KATAKU::

kitA hAnyA iNsAn biAsA yAnG tAk mAmpU uNtuK puAskAn hAtI sEtiAp iNsAn LaiN..yAnG pEntinG kitA tAhU siApA diRi kitA SudAh mEmAdAi

::BILA HATI BERSATU::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 10 March 2013

Rindu Arwah Mak sangat- sangat!!

mood kali nih tak berapa nak cantik sangat.. tapi still nak update blog yang dah bersawang2 nih ha.. hehe.. anyway, wahai sayang2 semua.. sihat tak? jaga kesihatan ye.. cuaca tak menentu dah sekarang nih.. kejap panas, kejap hujan.. apa pun jaga diri ye.. lebih2 lagi yang dekat perantauan @ senang ceritanya kat negeri orang.. tak kisah lahh mana pun kan.. hehe..
angin rindu ziza kuat rasanya kat dalam hati nih.. nak cakap homesick tak lahh pun.. cume akhir2 nih asyik teringat kat arwah mak je..mak selalu datang dalam mimpi sekarang nih.. ada ape2 maksud ke disebalik mimpi ziza tuh? tahh la ziza pun tak ada jawapan jugak.. ada kala rasa jeles jugak tengok mereka2 "on call" bersama family..berskype lahh.. berpesbuk lah..teknologi merapatkan hubungan antara family walaupun jarak menjadi pemisah..rasanya dah tak ada alasan untuk mengatakan susah untuk berhubung..kan? setuju? hehe..
sayup2 rasa angin sekarang nih, sayup lagi rasa hati bila mengenangkan bonda tercinta yang telah menyahut panggilan Ilahi..setiap kenangan dan memori tercipta bukan mudah untuk di buang..terasa macam nak peluk mak sangat2 sekarang nih..sungguh ziza rindu dia.. terlalu rindu.. rindu akan kemesraan..rindu akan belaian..rindu akan kasih sayang..kasihnya ibu tiada tolok bandingnya..tak ada apa yang dapat menggantikan tempat seorang ibu di sisi keluarga..
tempat mak tak mungkin ada pengganti..tapi kehadiran ibu ita buat ziza rasa akan kasih sayang itu semula..walaupun tak sama tapi sekurang2nya rindu itu boleh terubat kan? pagi tadi sempat lagi berBBM dengan ibu ita..malam tadi mintak ibu 'check'kan harga tiket bulan depan..sebab kawan cakap harga murah..sekali dah habis..tak jadi nak balik pada dasarnya..tapi tiba2 je ibu cakap ayah nak sponsor tiket ziza..wahhh! sangat gembira..rasa nak menjerit2 je malam tadi..rasa menyusahkan sangat..tapi ibu cakap peluang datang sekali je kakak..jadi, ziza terima lah tawaran ibu dgn ayah..06 april ziza balik semenanjung..thankz ibu! thankz ayah! kakak sayang ibu dgn ayah! :)
pagi tadi pulak ziza sempat bercakap dengan salah seorang ibu kawan ziza..bergurau-senda dengan ibu dia..ibu dia sangat sporting..sangat best borak2..tapi pagi tadi kena bebel sebab ziza tak bekpes lagi..haihh! malam tadi anak dia yang bebel kat ziza..pagi nih ibu dia pulak..care sungguh kalian! padahal ziza dah cakap dah ziza ok aje..hehe..terharu kejap..tiba2 je teringat masa mak ada dulu..kalau tak makan comfirm kena marah..mak selalu je masak sedap2..lepas tuh makan masa baru lepas masak..haihh, mahu tak tergoda mata nih..dengan baunya lagi kan..rindu nak makan mak masak..tapi semua hanya tinggal kenangan je pada ziza..kenangan terindah tak mungkin terpadam.. kan?
sekian sahaja entry kali nih..ziza undur diri dlu kay! sayang korang semua.. jaga diri, jaga keluarga..sayangi diri, sayangi juga keluarga.. thankz sangat2 sebab dapat meluangkan masa korang dekat entry ziza yang tak seberapa nih.. 
* hargai lah ibu kalian sementara masih ada peluang.. beri lah kasih sayang dan rasa cinta yang tinggi pada ibu anda..bila dia tak ada lagi, tak mungkin semua tuh dapat dirasai oleh seorang ibu lagi..kan? *

Dah Baca Jangan Lupa Komen Ye

2 comments:

NURUL AFALIANA HAFIZA said...

tabahkan hati mu wahai sahabat!!

::ziEzA:: said...

insya-Allah masih mampu lagi mengukirkan senyuman..moga2 kekuatan masih terus diberi pada diri yg serba kekurangan nih..amin!