::KATAKU::

kitA hAnyA iNsAn biAsA yAnG tAk mAmpU uNtuK puAskAn hAtI sEtiAp iNsAn LaiN..yAnG pEntinG kitA tAhU siApA diRi kitA SudAh mEmAdAi

::BILA HATI BERSATU::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 22 April 2012

kalian adalah SAHABAT!

Assalamualaikum semua! ziza nak cerita sikit pasal kawan ziza nih..dorang nih ziza kenal masa di bangku sekolah lagi..pada dasarnya lah kan, ada je di antara yang ziza cite nih, masa dekat sekolah dulu dorang tak pernah nak tegur ziza, ziza pun memang tak pernah lah kan nak try2 tegur dorang nih..tak ada masa nak tegur lelaki dulu haihh! sebab tuh lah ada yang gelar ziza nih sombong masa kat sekolah..tak kisah lah nak gelar apa pun, yang penting kita tahu kita macam mana kan?  :) dan ada jugak yang ziza kenal dari sekolah rendah lagi..dan ALHAMDULILLAH kami masih utuh bersama hingga kini~



* maaf ye amir, ziza amik pic nih kat FB amir..hehe..


ha, nampak tak gambar kat atas nih? nama dia MUHAMMAD AMIRUDDIN BIN ABDULLAH..ha, hansem tak? haha..dia nih tak pernah lah satu kelas dengan ziza..dia jiran ziza..bukan jiran sebelah rumah lah..jiran kelas ziza je dulu..hehe..kelas dia dulu belakang kelas ziza je..so, kalau kelas dorang nak pegi makmal ke, bengkel ke, apa ke..memang selalu lah nampak..tak kan tak nampak kan..dah lalu depan kelas kot..hehe..tapi, tak pernah plak tegur..baru2 nih je baru tegur2..tu pun kat FB kayh..dah habis sekolah baru lah nak tegur2 nih kan..biase lah tu, baru matang lah kata kan..sekarang nih, amir nih belajar kat UPNM..die nih memang pandai lah..best kawan dengan dia..cakap pun kadang2 tu ada lah isi nya..  :) best lah kawan dengan awak nih amir..


* aniz..pic ko pun aku amik kat FB ko..sorry ye amik tak bagitahu..hehe..nak buat entry je pun kat sini..

ok,mangsa kedua..hehe..nama dia ANIZ ZAKWAN..tak sure lah betul ke tak eja nama dia nih..hehe..dia nih pun ziza baru je tegur2..tu pun die yang tegur ziza dulu..kat FB lah kan..hehe..dia nih lagi lama lah..rumah ktorg nih xda lah jauh mana pun..lintas jalan je, sampai lah rumah dia..disebabkan tak bertegur dari kecik kan, memang macam tak kenal lah..hehe..dulu2 satu tadika, sekolah rendah pun satu sekolah..masuk sekolah menengah pun sama sekolah..dah form 4, masuk teknik..haihh! satu sekolah jugak dgn si aniz nih..tak paham betul..bila dah habis sekolah, nahh..umur 20 tahun, baru lah bertegur sapa..lama kan? hehe..


* nih time hang out yang terbaru..dalam tahun nih lah..
( dari kanan - syakinah, sabrina, ummirah, ainan, mela )

habis dah cita tentang dua orang jejaka yang baru masuk dalam friend list ziza..hehe..sekarang nih, nak cerita tentang kawan baik, baik karib, sahabat, dan teman2 ziza pulak..hehe..ziza ada kawan..dari sekolah rendah lagi kenal..dan memang rapat lah..ada antaranya yang ziza naik bas and van sama2 masa balik sekolah..memang best lah..sampai sekolah menengah pun sama jugak..nih sahabat2 yang ziza kawan dari sekolah tadika lagi, NURUL SYAKINAH BINTI AZIZAN, AINAN NAJIHAH BINTI MOHD MUSLEH, NORAZLINA BINTI RADZUAN, MELA SARI BINTI SAL EFENDI dan ZANARIAH BINTI HAMDAN.. biasa lah, rumah kami dekat je, so memang rapat lah masa kecik2 kan..yang nih plak, sahabat2 yang ziza kenal dari sekolah rendah..NUR AMELIA BINTI ALI MUZAR, NUR UMMIRAH BINTI WAHAB ALI, BADRIAH IZZATI, NUR SABRINA BINTI ABD RASHID, NURUL SYUHADAH BINTI ARIADI, dan NURUL AFIQAH BINTI ZAKARIA..mereka2 nih, ziza kawan sampai lah sekarang nih..


* pic nih kat rumah ainan masa abg dan kakak dia kawen
( yang tengah2 berdiri tuh afiqah )

sepanjang perkenalan kami, macam2 coretan suka duka kami lakarkan bersama.. bila saat sejarah yang terlakar itu indah, ziza rasa macam nak je masa yang sama ziza lalui bersama dulu..paling banyak kenangan kami, di sekolah menengah..kami sertai pertandingan bersama2..jadi wakil sekolah, jadi ajk kelab..semuanya bersama..kadang2 kami tak rancang pun pakai baju yang sama warna, bila jumpa tengok sama..naluri sahabat mungkin..indahnya zaman sekolah tak dapat nak ziza coretkan bersama..terlalu banyak kisah antara kami..

"sedangkan lidah lagi tergigit, ini kan pula persahabatan kami ni".. asam garam sebuah persahabatan kan..kami pernah hadapi masalah jugak..kami jugak pernah bergaduh sesama kami..bermasam muka..kata mengata..lagi2 di usia setahun jagung menjadi remaja, memang cepat je angin nya datang kan..tapi, ALHAMDULILLAH..berkat masalah yang datang dulu telah mengeratkan hubungan kami..kami semakin matang dalam mengenal erti PERSAHABATAN.. ya, ziza akui..sekarang nih semua kawan2 ziza tengah mengejar impian..ziza pun masih mencari hala tuju ziza..walaupun kami jauh di mata, jarang berhubung, jarang dapat luangkan masa bersama, tapi kami masih dekat di hati antara satu sama lain..tak perlu berkata2, cukuplah sekadar mengingati dan mendoakan sesama kami..


nak tengok gambar kami bersama? mehh..scroll sampai habis ye gambar2 kami yang sweet mewit nih..hehe..


* pic nih masa lepas SPM..tengok, muka pun budak2 lagi tuh..hehe..
( dari kanan - ummirah,norazlina (tudung hitam), sabrina, ziza, syuhadah, mela, syakinah )



mela dan sabrina di sunway!


* nih pic ziza dengan amelia  :)


 * raya terakhir yang kami dapat berkumpul bersama
( yang belakang pakai tudung putih hujung tuh badriah )


* nih masa dorang semua keluar main bowling kat IOI MALL..

# sekian sahaja entry kali nih dari ziza..jumpe lagi di entry yang berikut ye #

INGAT - INGAT ITU REMEMBER,
JANGAN LUPA ITU DON'T FORGET,
SAYA SAYANG KAMU, I LOVE YOU,
HANYA KAMU, ONLY YOU...





Dah Baca Jangan Lupa Komen Ye

7 comments:

Nurul Syuhadah said...

Okey , gambar adah memang banyak !!! ggrrr :P Muka budak2 tuhhh . huhu

Hani Mirhani said...

comei la azizah...^_^
amir adalah nama encek tunang sy kekekek

ziza said...

haha..adah nmpk x betapa azi syg kat adah?huhu.. lawak kan pic nih..hehe

ziza said...

ye ke hani? wahh..sme lah ngn nme kwn2 ziza..tp awak dan encik tunang sgt sweet taw..sk bce..hehe

Nurul Syuhadah said...

haha . yeee , tahuuuu !! :D
Kite pn syg awok gak !

dect. Amir said...

amir xde ke?

ziza said...

syg awk byk2 lah adah.. hehe.. amir :akn ade utk bdk tknik..jgn isau.. heheh..tggu ye..