::KATAKU::

kitA hAnyA iNsAn biAsA yAnG tAk mAmpU uNtuK puAskAn hAtI sEtiAp iNsAn LaiN..yAnG pEntinG kitA tAhU siApA diRi kitA SudAh mEmAdAi

::BILA HATI BERSATU::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, 30 January 2012

KISAH KITA DI FORM 5

Assalamualaikum semua!! ha..entry nih ISTIMEWA sikit dari entry2 yang sebelum nih..untuk pertama kalinya ziza nak cita pasal PUJANGGA HATI ziza kay..kalau rasa2 entry nih agk JIWANG n tak sanggup nak baca, g lah ke next blog k..sape nak baca, boleh teruskan.. amat dialu2kan.. :)

1-saya sayang awak sangat2.. sebab awak mampu bimbing saya.. kadang2 awak yang ingatkan saya yang saya kalau saya lupa apa2 time tuh kan?

2-awak ada ketika susah dan senang saya.. awak sudi bersama saya walaupon saya hadapi pelbagai masalah time tu..awak SETIA mendengar setiap coretan saya..

3-awak semangat saya..kalau saya hilang semangat awak selalu ingatkan saya pe motif saya yang sebenar..kadang2 setiap kata2 saya pon awak boleh ulang..kan? :)

4-walaupon orang kata awak tuh PENDEK, tapi bagi saya awak TINGGI.. mungkin sebab awak kecik awak di lebel macam tu..awak sebenarnye TINGGI kan? kalau saya diri sebelah awak, saya lagi PENDEK dari awak.. kan2? hehe

5- awak..saya paling ingat lagi kata2 pertama teguran saya kat awak.. masa tu kita form 5, saya AJK masakan time kem BSMM , saya suruh awak g beli kain kapan sebab AJK peralatan nak guna..ingat tak? time tuh kita ON call sebab awak kan AJK runner.. hehe

6- masa mula2 nak kawad sukan, awak ingat tak?awak de bagi saya gula2 sebab awak cakap "nanti kau pening..bek kau makan.." hahaha..time tuh de sebiji je..kawan2 saya bengang je kan..hehe

7- awak lah orang pertama yang penah saya kuar sampai kol 1 pagi.. time tuh da nak raya..kita g shopping raya sama2..pas tu kita balik lambat..tak pasal2 je awak kena mara ngan abg saya..cian awak..mesti awak takot kan time tuh? saya pon..

8- ha nih..awak ingat tak mula2 kita kua? kita nak pegi beli barang2 kawad kan? tu kali pertama saya naik moto ngan awak..seyes saya takot sangat2..hehe..terasa macam terbang je time tu kan..haihh..tak kan saya lupa..

9- time nih kita sama2 da nak SPM..petang2 kita kuar g kedai mamak kat saujana kan..tuh la port kita belajar dulu2..saya ajar awak matematik..selalu awak kena marah ngan saya kan? tapi keputusan SPM awak jauh lebih baik dari saya..malu saya time tuh awak.. :(

10- awak..awak ingat tak?time raya saya ngan kawan2 saya g raya rumah awak? haihh..malunya la time tu.. tak tahu la nak kata apa kan.. family awak baik sangat2..taun pertama datang kan..haihh..malunya la..awak tuh yang rajin dok menyakat time tuh..bila awak raya rumah saya..haaa...punya lah ramai awak bawak..arwah mak saya pulak yang malu..tapi time2 tu memang best kan..

#walau apa pun orang nak kata tentang awak..saya tetap SAYANG awak sangat#



Dah Baca Jangan Lupa Komen Ye

4 comments:

Mohd Nashriq said...

ingatkan korang baru berkenalan masa form 6, tapi dah bersejarah rupanya.. harap hubungan korang berkekalan :)

given name : Hasif Rosli said...

semoga berbahagia sampai al-Jannah, azizah... =)

::ziEzA:: said...

nash : da lme da..klu ikot2 kn anep knl ak tme drjh 4..tp ak knl anep tme form 3..huhuh.. thankz k..AMIN!!

::ziEzA:: said...

hasif : thankz asif..hehehe.. asf pon kay.. :)